Wat is Shopify?

Shopify is een toonaangevend e-commerceplatform waarmee gebruikers online winkels kunnen creëren en beheren. Het biedt een breed scala aan functies en tools om het opzetten, beheren en laten groeien van een online winkel eenvoudig te maken.

Kan je Shopify opzeggen?

Ja, je kunt je Shopify-account op elk gewenst moment opzeggen. Het proces om Shopify op te zeggen, omvat onder andere het annuleren van je abonnement en het opzeggen van je domeinregistratie, indien van toepassing.

Domein opzeggen Shopify

Als je je Shopify-account wilt opzeggen, moet je ook overwegen of je je domein wilt behouden of opzeggen. Als je je domein via Shopify hebt geregistreerd, moet je het domein opzeggen voordat je je Shopify-account annuleert.

Hoe Shopify opzeggen

Het opzeggen van je Shopify-account is een vrij eenvoudig proces. Volg deze stappen om je Shopify-account op te zeggen:

  1. Inloggen op je Shopify-account: Ga naar het Shopify-dashboard en log in op je account met je inloggegevens.
  2. Navigeer naar Instellingen: Klik op "Instellingen" in het zijmenu van het dashboard.
  3. Selecteer Abonnement: Scroll naar beneden en klik op "Abonnement" om je abonnementsgegevens te bekijken.
  4. Abonnement annuleren: Zoek de optie om je abonnement te annuleren en volg de instructies om de annulering te voltooien. Zorg ervoor dat je alle stappen volgt om je abonnement correct te annuleren.
  5. Domein opzeggen (optioneel): Als je je domein wilt opzeggen, ga dan naar de sectie "Domeinen" in de instellingen en volg de instructies om je domeinregistratie te annuleren.
  6. Bevestiging: Nadat je je abonnement en domeinregistratie hebt geannuleerd, ontvang je een bevestigingsmail van Shopify.

Door deze stappen te volgen, kun je je Shopify-account succesvol opzeggen en het proces gestructureerd afhandelen.